Willem van Merwijk

Willem van Merwijk

Saxofonist / arrangeur / componist Willem van Merwijk (Bemmel, 1960) is een muzikale duizendpoot. Als mede-oprichter en baritonsaxofonist van het Aurelia Saxofoon Kwartet (waarvan hij van 1982 tot 2013 lid was) gaf hij concerten over de hele wereld en maakte hij een dozijn CD’s.

Hij is sinds 1990 lid van het Nederlands Blazers Ensemble, waarvoor hij ook veel arrangeert, en remplaceerde regelmatig in orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Van Merwijk componeert onder het pseudoniem Guillermo Lago voor musici als Ivo Janssen, Brandt Attema, de NDR Big Band, het Nederlands Blazers Ensemble, de Marinierskapel en het Amstel Saxofoon Kwartet. Zijn werk wordt over de hele wereld uitgevoerd en veel van zijn werk is op CD vastgelegd.
Hj schreef voor de Nationale Dodenherdenking 2011 het lied ‘Bloemen in de Stilte’ en voor de kroning van Z.K.H. Willem Alexander ‘L’Entrata del re’.

Als arrangeur werkt hij voor een groot aantal artiesten en ensembles, zoals het Nederlands Blazers Ensemble, het New Trombone Collective, Janine Jansen, Wouter Hamel, Staff Benda Bilili eva.

Van Merwijk is docent methodiek saxofoon aan het Amsterdams Conservatorium en docent arrangeren/compositie/songwriting aan het Conservatorium van Utrecht.